Producten

Explorer

Maïs telen zonder kunstmest is mogelijk met ExplOrer, een gekorrelde bodemverbeteraar toegepast in de rij bij het zaaien van de maïs. ExplOrer is ontwikkeld om bodemleven te activeren voor een snellere mineralisatie. Daarbij wordt ook de wortelgroei van de maïsplant gestimuleerd.

 

Werking: Stimuleert de beworteling vanaf het begin

Om een goede groeistart te kunnen maken, moet de jonge plant zijn wortelstelsel zo snel mogelijk ontwikkelen. Zo is de plant beter in staat om water en mineralen op te nemen en zijn groeipotentieel zoveel mogelijk te benutten.

 

Werkingswijze: Stimulering van de rhizosfeer

Explorer is gebaseerd op de MIP RHIZO technologie: een samenstelling van minerale elementen die essentieel zijn voor de werking van de microflora in de rhizosfeer. Aangevuld met een zeewierextract (SEADRY), stimuleert MIP RHIZO de uitwisseling tussen de bodem en de plant en bevordert het de groei van het wortelstelsel.

 

Resultaten: Sterke ontwikkeling van de plant

Door de beworteling direct vanaf het zaaien te stimuleren, verspreidt de plant zich over een grotere hoeveelheid grond, waardoor hij meer voedingsstoffen en water opneemt. De plant beschikt dan over de nodige middelen voor een sterke groeicyclus en betere weerstand tegen watertekort in warme periodes.

 

 

Voor meer informatie klik klik hier